Blog

Kako uočiti lažne AirPods?

Appleovi AirPods među najboljim su bežičnim slušalicama koje trenutno možete kupiti. Bez pretjeranih cijena, nude pristojnu kvalitetu zvuka, jednostavno uparivanje i spreman pristup Siri. U ožujku 2019. Apple je predstavio iterativno ažuriranje, AirPods 2. Budući da je serija toliko uspješna, imitatora nije nedostajalo. AirPods nisu jedini lažni predmeti. Na primjer, opasni lažni Apple punjači mogu oštetiti vaš telefon ili vam čak naštetiti.

Kako možete znati je li par AirPoda legitiman ili lažan? Ranijih dana, kad su AirPods prvi put stigli, laži su se lako uočili. To je zato što su istinske bežične slušalice i tehnologija povezana s njima bile nove. No, tijekom posljednje dvije godine na tržište je stiglo nekoliko konkurentskih marki. Proizvođači lažnih AirPodova imali su vremena i za poliranje svojih replika. Zbog toga je uočavanje lažnog sada teže. Ali još uvijek postoje pouzdani načini. Ovdje ćemo vam pokazati kako provjeriti jesu li AirPods stvarni ili lažni.

Kako prepoznati originalne Apple Airpods (AirPods Fake Vs Real)

Znak 1: Razlika u težini

Appleovi AirPods uvijek su bili pomalo na pozamašnoj strani. Osim komponente zvučnika, tu je i W1 ili H1 SoC po mjeri za brzo uparivanje. Zajedno, ovo rezultira prilično pozamašnim bežičnim slušalicama. Lažnjaci imaju manje složene sklopove iznutra. Također su obično izrađene od jeftinije plastike. Zbog toga su lažnjaci gotovo cijelog vremena lakši.

Znak 2: Kvaliteta zvuka

Dobar način za uočavanje lažnih AirPodsa je provjera kvalitete zvuka. Iako Apple AirPods nisu najbolje zvučeći bežični pupoljci na tržištu, korak su iznad većine početne konkurencije. Bežične su komponente skupe, što znači da će proizvođači lažnih AirPodsa uvijek žrtvovati kvalitetu zvuka.

Ako imate AirPods s lošim, blatnjavim basom, ograničenim dinamičkim rasponom i kositrenim visinama, možda ćete imati lažne na rukama. Najlakše je provjeriti kvalitetu zvuka uspoređujući svoj s AirPodsom u službenoj trgovini.

Znak 3: Cijene

Pravi AirPods košta 149 dolara. To je strma cijena za bežične pupoljke, ali dobivate sigurnost u Appleovoj kvaliteti. Čak i ako dobijete obnovljenu jedinicu, nećete platiti manje od 100 američkih dolara za originalne AirPodove. Ako gledate na posao u rasponu od 50 do 60 dolara, možete sigurno pretpostaviti da je lažan.

Znak 4: Bežično punjenje

Pogodnost bežičnog punjenja AirPods jedan je od aspekata koji opravdava cijenu. Elektronika koja ulazi u bežični punjač AirPods izuzetno je složena. To proizvođačima lažnih replikacija otežava. Mnogi proizvođači AirPod replika štede na ovom aspektu. Ako imate AirPods koji se ne pune bežično, definitivno su lažni.

Znak 5: Boja i ostale fizičke karakteristike

AirPods dolaze samo u bijeloj boji. Svi AirPodovi koji navodno dolaze u drugim bojama poput crne ili plave definitivno su lažni. Štoviše, originalni AirPodovi imaju standardni dizajn, gdje su, na primjer, rešetka i senzori zvučnika. I maloprodajna ambalaža je također konzistentna. Sve promjene na njima snažan su pokazatelj lažnih AirPodova.

To su svi prijatelji!

Odjava ...

Lažni proizvođači postaju sve bolji u proizvodnji svojih replika proizvoda. Današnjim potrošačima može biti teže prepoznati originalne Appleove bežične AirPods-e Jedino zajamčeno sredstvo za kupnju originalnih AirPod-ova je izravno od Applea. Ako želite kupiti drugu marku bežičnih slušalica, umjesto da dobijete lažne AirPods, predlažemo da umjesto njih provjerite ove opcije kompatibilne sa Siri.

Možda ćete voljeti i čitati ...

  • Najbolji užareni slučajevi AirPods 2 i AirPods
  • Najbolji AirPods i AirPods 2 dodaci
  • Apple AirPods Pro Real Vs Fake: Kako prepoznati lažne AirPods Pro?

Kakva su vaša iskustva s lažnim ili stvarnim AirPodovima? Podijelite svoje povratne informacije s nama u okviru za komentare.