Blog

Kako poništiti slučajni klik na "Ne vjeruj" na iPhoneu

Kada iPhone ili iPad povežete s računalom Mac ili Windows, na vašem se uređaju može pojaviti skočni prozor s upitom - Vjerujte ovom računalu. Ako ste slučajno dodirnuli Ne vjeruj, evo nekoliko načina za poništavanje ovog nenamjernog odabira. Ali prije toga, javite nam više o povjerenju računalu.

  • Što znači "Vjerujte ovom računalu"?
  • Kako poništiti dodir računala "Ne vjeruj" s iPhoneom i iPadom

Što znači "Vjerujte ovom računalu"?

Apple je 2013. predstavio novu značajku koja od vas traži autentifikaciju ili vjerovanje računalu s kojim ste povezali iOS uređaj. Trebate tapkati Povjerenje i unesite lozinku za ‘povjerenje’ računalu. Tek nakon toga možete sinkronizirati i prenositi podatke između iPhonea i Mac računala. Ako dodirnete Ne vjerujte, iTunes ili Finder neće prepoznati vaš uređaj. To naravno znači da ne možete prenositi podatke ili sinkronizirati uređaj.

Bilješka: Na Macu koji koristi najnoviju verziju macOS Catalina, nakon što povežete uređaj, morate kliknuti na Povjerenje iznutra Finder. Tada ćete dobiti skočni prozor na iPhoneu ili iPadu.

Sada, vraćajući se na glavnu temu, u slučaju da ste povezali svoj uređaj i odabrali Ne vjerujte, evo kako poništiti ovu pogrešku. To je dodir "Vjeruj".

Kako poništiti dodir računala "Ne vjeruj" s iPhoneom i iPadom

  • Isključite i ponovo priključite uređaj
  • Poništite sva dijaloška upozorenja u iTunesu
  • Zatvorite iTunes ili Finder i pokušajte ponovo
  • Isključite uređaj i ponovno ga spojite
  • Resetirajte mrežne postavke

Isključite i ponovo priključite uređaj

Obično, ako samo odspojite iPhone (pričekajte nekoliko minuta), a zatim ga ponovno povežete, ponovno se pojavljuje skočni prozor za provjeru autentičnosti. Ali ako to ne uspije, moramo pronaći druge načine.

Poništite sva dijaloška upozorenja u iTunesu

Nakon što dodirnete Don’t Trust, zapravo nema povratka sve dok je vaš iPhone povezan i iTunes je pokrenut. No, unutar iTunesa postoji opcija upozorenja za resetiranje koja može raditi. Pokušajmo prvo:

Ako imate Windows PC ili Mac sa sustavom MacOS Mojave ili starijim:

  1. Odvojite iPhone od računala.
  2. U programu iTunes na računalu ili starom Macu kliknite Uredi → Postavke.
  3. Klikni na Napredna tab.
  4. Klikni na Resetiraj upozorenja dugme.

Sada spojite iPhone natrag. Ako vidite dijaloški okvir "Vjerujte ovom računalu", dodirnite Trust da biste riješili problem. iTunes bi trebao moći pristupiti vašim iPhone podacima.

Zatvorite iTunes ili Finder i pokušajte ponovo

Prva i druga metoda obično su sigurni načini popravljanja slučajnog klika "Ne vjeruj". U rijetkim slučajevima kada nije uspio, možete napustiti iTunes i ponovo ga pokrenuti. Ako je potrebno, možete čak i ponovo pokrenuti računalo. Vidjet ćete skočni prozor na iDeviceu.

Za Finder na Macu morate prisilno napustiti. Da biste to učinili, kliknite na Appleov logotip gore lijevo i odaberite Prisilno prestani. Zatim odaberite Finder i kliknite Ponovno pokretanje. Nakon ovog ponovnog otvaranja programa Finder, odaberite svoj uređaj s lijeve bočne trake pod Lokacije i kliknite na Povjerenje. Skočni prozor dobit ćete na iPhoneu ili iPadu, odakle možete dodirnuti Trust.

Isključite uređaj i ponovno ga spojite

Drugo rješenje je isključiti iPhone ili iPad. Gumbe možete koristiti kao i redovito. Ili otvorite Postavke aplikaciju, dodirnite Općenito, a zatim dodirnite Ugasiti od dna.

Nakon što isključite uređaj, priključite ga u računalo. To će ga uključiti i ponovno će se pojaviti dijaloški okvir.

Resetirajte mrežne postavke

Ovim resetiranjem neće se izbrisati vaši osobni podaci. Međutim, sve mrežne postavke vratit će se na zadane vrijednosti. To uključuje stvari poput zapamćenih Wi-Fi mreža, VPN konfiguracija, popisa Bluetooth uređaja itd. Prije nego što nastavite, provjerite imate li sigurnosnu kopiju svog uređaja.

Da biste resetirali mrežne postavke, otvorite Postavke aplikaciju i dodirnite Općenito sljedeći dodirnite Resetirati.

Na sljedećem zaslonu dodirnite Resetirajte mrežne postavke. Unesite lozinku za iPhone i potvrdite svoje postupke.

Odjava ...

Na ovaj način možete ponovno vjerovati računalu ako ste ranije dodirnuli opciju Ne vjeruj. Nadam se da će vam ovaj kratki, brzi vodič biti od pomoći.

Napokon, što ako želite nepovjeriti računalo? Na primjer, ako ste pouzdali računalo prijatelja ili ste ga pogrešno vjerovali, a sada mu želite nepovjeriti? Pa, lako je. Morate resetirati postavke lokacije i privatnosti svog iPhonea. Da biste to učinili, otvorite Postavke aplikacija → OpćenitoResetiratiVratite lokaciju i privatnost → Unesite šifru za potvrdu svoje radnje. Ovo će izgubiti povjerenje u sva računala.