Blog

Kako promijeniti zadani kalendar na iPhoneu i iPadu

Prema zadanim postavkama, bilo koji događaj koji izradite u aplikaciji Kalendar sprema se u zadani kalendar. U većini slučajeva ovo je Work.

Ali ako imate pola desetaka kalendara i želite zadani kalendar promijeniti u nešto drugo osim u Work, možete to učiniti. Promjenom zadanog kalendara, bilo koji događaj koji stvorite u aplikaciji Kalendar - ako nije naveden - ići će u zadani kalendar.

Kako prebaciti kalendar na iPhone i iPad

Korak 1. Ići Postavke → Dodirnite Kalendar.

 

Korak 2. Dodirnite Zadani kalendar.

Korak # 3. Izaberi kalendar po vašem izboru.

To je zapravo sve o tome, ali evo nečega što biste se trebali sjetiti dok mijenjate zadane kalendare.

Kada promijenite zadani kalendar, događaji koje ste prethodno stvorili ostaju sa starim zadanim kalendarom. Možda ćete ih htjeti prenijeti u novoimenovani zadani kalendar ako se događaji trebaju pojaviti u kalendaru koji često koristite.

Kada dodate pozivnice, one se dodaju u zadani kalendar, osim ako ne prilagodite polje Kalendar dok dodajete pozivnicu u svoj kalendar.

Općenito je dobra ideja imati minimalni popis kalendara kako biste izbjegli zabunu. iOS odjednom zadaje tri ili četiri kalendara, tako da je lako pratiti vaše stvari.

Većina ljudi koristi Work kao zadani kalendar pa ga iOS postavlja kao osnovni zadani. Međutim, ako obitelj ima češće događaje, lako ćete taj kalendar označiti kao zadani.

Naravno, za iPhone je više kalendara nego samo dionički. Isprobajte ih i vi.

To je sve za sada!