Blog

Kako blokirati nekoga na WhatsAppu za iPhone i Android

WhatsApp vas povezuje putem chata i poziva prijateljima, obitelji i tvrtkama. Ali ponekad zna postati i dosadno. Primjerice, kada vam udaljeni poznanici ili robne marke počnu slati neželjenu poštu svojim promocijama ili šalju beskorisne poruke, možete ih isključiti ili blokirati. Želite znati korake? Dopustite mi da vam kažem kako nekoga blokirati na WhatsAppu za iPhone i Android.

 • Što se događa kad nekoga blokirate na WhatsAppu?
 • Kako blokirati kontakt na WhatsAppu za iPhone i Android
 • Kako blokirati nepoznati broj na WhatsAppu
 • Kako blokirati nekoga u Whatsapp Group Chatu na iPhoneu i Androidu
 • Kako znati je li vas netko blokirao na WhatsAppu?

Što se događa kad nekoga blokirate na WhatsAppu?

Nakon što blokirate kontakt:

 • WhatsApp ne obavještava drugu stranu da ste ih blokirali.
 • Poruke koje pošalju neće vam biti isporučene nikada! Pošiljatelj će vidjeti samo jednu oznaku.

Bilješka: Ne utječe na grupni chat. Ako ste vi i osoba koju ste blokirali dio iste WhatsApp grupe, i dalje ćete vidjeti međusobne poruke u toj grupi.

 • Ne mogu vas audio ili video nazvati osobno ili čak putem grupnog poziva.
 • Blokiranom kontaktu neće biti vidljiva vaša profilna slika, status, približno, mrežni status, zadnji put viđen itd.
 • Telefonski broj ostaje spremljen na vaš mobilni telefon ili račun kao što su iCloud, Gmail. Možete ga ručno izbrisati ako je potrebno.

Kako blokirati kontakt na WhatsAppu za iPhone i Android

 1. Otvoren Što ima na vašem uređaju.
 2. Dodirnite razgovor osobe.
 3. Dodirnite njihov Ime od vrha.
 4. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Blokiraj kontakt. Dodirnite Blok potvrditi.

Za deblokadu: Slijedite gornje korake i dodirnite Deblokiraj kontakt. Također možete otvoriti chat i dodirnuti natpis s natpisom: ‘Blokirali ste ovaj kontakt. Dodirnite za deblokiranje. ’Ili upišite poruku blokiranom kontaktu i pritisnite gumb za slanje. Dobit ćete skočni prozor s molbom da ih deblokirate. Dodirnite ga.

Kako blokirati kontakt putem postavki WhatApp

 1. Otvoren Što ima na vašem uređaju.
 2. Dodirnite Postavke. Za Android dodirnite ikona s tri točke gore desno i odaberite Postavke.
 3. Dodirnite RačunPrivatnostBlokiran.
 4. Dodirnite Dodaj novi… Zatim pomaknite i dodirnite željeni kontakt. Možete pretraživati ​​i upisivanjem imena. Gotovo! Broj je blokiran.

Za deblokadu: Na iPhoneu prijeđite prstom udesno ulijevo i dodirnite Deblokiraj. Također možete dodirnuti Uredi, a zatim dodirnuti crveni gumb minus pored blokiranih kontakata.

Pored toga, dodirnite ime ili broj da biste vidjeli više o njima. Pomaknite se prema dolje na zaslonu profila WhatsApp i dodirnite Deblokiraj kontakt.

Kako blokirati nepoznati broj na WhatsAppu

U ovom kontekstu, autor ‘Nepoznati broj’ mislimo, kontakt broj koji nije spremljen na vaš telefon. Kad vam takva osoba pošalje poruku, ova aplikacija za chat daje vam do znanja da pošiljatelj nije dio vašeg kontakta.

Ispod poruke vidite tri mogućnosti - Blokiraj, Prijavi, Dodaj u kontakte. Dodirnite BlokBlok da lako i odmah spriječi sve buduće razgovore s tom osobom.

Za deblokadu: Slijedite korake prikazane u gornjem naslovu. Odnosno, otvorite WhatsApp Settings → Account → Privacy → Blocked.

Pro savjet: WhatsApp također ima izvješće opcija. To je za neželjene poruke. Ako je dodirnete, a zatim odaberete Izvještaj i blok, briše se cijela povijest poruka.

Dakle, ako ste željeli snimke zaslona ili snimku zaslona chata snimiti kao dokaz ili nešto slično, to svakako učinite prije nego što odaberete Izvještavanje i blokiranje.

Kako blokirati nekoga u Whatsapp Group Chatu na iPhoneu i Androidu

Ako ste vi i osoba koju ste blokirali dio iste grupe WhatsApp, obojica nastavljate vidjeti međusobne poruke u grupi. Nije važno je li njihov broj spremljen na vaš telefon ili ne. Izvan zajedničke skupine nastavljaju se svi učinci blokiranja. Odnosno, blokirana osoba ne može vidjeti vašu sliku profila, status, otprilike, zadnji put viđen, mrežni status, nazvati vas, poslati osobne poruke itd.

Dakle, od sada je jedini način da spriječite nekoga da vidi vašu grupnu poruku zatražiti od administratora grupe da ukloni tog sudionika iz grupe. Ili, još gore, možete napustiti grupu! Konačno, možda zvuči neučinkovito, ali možete stvoriti novu WhatsApp grupu i dodati sve osim te jedne osobe.

Zanimljivo promatranje: Blokirana osoba vidi poruke u grupi. Ali ako uputite grupni WhatsApp poziv, blokirani kontakt neće dobiti nikakvu obavijest o pozivu i neće biti dio grupnog poziva.

Napokon, ako želite blokiraj administratora grupe, evo kako to učiniti. To vas neće izbaciti iz grupe niti spriječiti slanje poruka u toj grupi. Ovo blokira administratora grupe samo na osobnoj razini. Sve ostalo u grupi i dalje će raditi.

 1. Otvori grupni chat u WhatsAppu i dodirnite grupno ime od vrha.
 2. Dodirnite ime ili broj administratora.
 3. Dodirnite Informacije.
 4. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Blokiraj kontaktBlok.

Bilješka: Također možete spriječiti da vas dodaju u grupe. Da biste to učinili, dodirnite Postavke unutar WhatsAppa → Računi → Privatnost → GrupeNitko. Sad će administrator imati mogućnost da vas privatno pozove u grupu. Možete prihvatiti ili odbiti.

Kako znati je li vas netko blokirao na WhatsAppu?

WhatsApp blokira diskretno! Ne šalje kontakt obavijesti da ste blokirani. Ne postoji očit način da saznate je li vas netko na WhatsAppu blokirao ili ne. No, postoji nekoliko jednostavnih savjeta i trikova koji vam sa gotovo 100% sigurnošću govore jesu li vas blokirali ili ne. Pogledaj.

Odjava ...

To je ono što trebate znati o blokiranju na WhatsAppu. Nadam se da je ovaj vodič pomogao, a vi ste naučili nekoliko novih stvari. Javite nam svoje misli u komentarima dolje.

Možda ćete voljeti pročitati i:

 • Kako zaustaviti WhatsApp od spremanja fotografija na iPhone iPhone Roll
 • Kako napisati podebljano, kurziv, precrtano u WhatsApp na iPhoneu
 • Kako poslati poruku nekome tko vas je blokirao na WhatsAppu
 • 26 sjajnih WhatsApp savjeta i trikova za iPhone