Blog

Kako pronaći vlasnika izgubljenog iPhonea ili iPada

Pretpostavimo da negdje pronađete nečiji izgubljeni iPhone i želite vratiti uređaj što je prije moguće. Kako ćete to učiniti? Hoće li biti lako pronaći pravog vlasnika izgubljenog iPhonea? Općenito, većina vlasnika iPhonea koristi lozinku na svom uređaju kako bi zaštitili svoje podatke i privatnost. Ipak, evo nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da pronađete izvornog vlasnika izgubljenog iPhonea.

Kako pronaći vlasnika izgubljenog iPhonea ili iPada

  • Ako iPhone ili iPad nemaju zaporku
  • Ako je za iPhone ili iPad omogućena lozinka
  • Riječ opreza u vezi s izgubljenim iPhoneom

Ako iPhone ili iPad nemaju zaporku

Ako pronađete iPhone ili iPad bez omogućene šifre, možete provjeriti njihovu aplikaciju za kontakt. Obično se na vrhu popisa nalazi "Moja kartica" koja sadrži broj, e-poštu i ostale detalje o vlasniku, poput supružnika, majke, oca itd. Možete nazvati jednog od njih. Možete i pogledati popis kontakata i provjeriti možete li se povezati s "suprugom", "bratom", "tatom" itd.

Također možete provjeriti popis poziva i pokušati kontaktirati najnoviji dolazni ili odlazni broj. Možete i otići u pretinac s porukama izgubljenog iPhonea i saznati osobu koja redovito čavrlja.

Iako su ovi koraci narušavanje privatnosti, za veće dobro kontaktiranja i vraćanja iPhonea morat ćemo poduzeti ove radnje. Sveukupno praćenje vlasnika otključanog telefona je jednostavno. Ali što je s kontaktiranjem vlasnika ako je uređaj zaključan lozinkom?

Ako je za iPhone ili iPad omogućena lozinka

Ako je za iPhone omogućena šifra, bit će malo teško pronaći izvornog vlasnika, iako su neke mogućnosti još uvijek otvorene.

Provjerite medicinsku iskaznicu

Ako je na iPhoneu postavljen medicinski ID, možete mu pristupiti s zaključanog zaslona. Medicinska iskaznica imat će kontaktni broj za hitne slučajeve koji možete nazvati i vratiti izgubljeni iPhone.

Pitajte Siri da zna detalje o vlasniku izgubljenog iPhonea

Ako gornja metoda nije uspjela, pokrenite Siri na iPhoneu držeći tipku za početni zaslon ili desnu tipku. Sada pitajte Siri 'Pokaži moju kontakt karticu‘. Pokazat će ime osobe i, u većini slučajeva, ostale pojedinosti poput e-pošte itd.

Također možete pitati Siri 'Nazovite zadnji birani broj‘, ‘Nazovite zadnji primljeni broj. ’Jednom kad se povežete s osobom, možete je raspitati je li član obitelji, prijatelj, suradnik i objasniti situaciju.

Možete zamoliti Siri da „Nazovite mamu, tatu ili kući. " A ako se kontakt sprema ovim imenima ili je veza postavljena na Mojoj kartici, Siri može pomoći pozivom povezanog člana.

Bilješka: : Siri treba internet za rad. Ako su mobilni podaci isključeni na izgubljenom iPhoneu, možete ih uključiti pitajući Siri 'Uključite mobilne podatke, ’Ili upotrijebite Kontrolni centar. Da biste otvorili Kontrolni centar:

  • Na iPhoneu X i novijim: Prijeđite prstom prema dolje od gornjeg desnog kuta
  • Na iPhoneu 8 i starijim: Prijeđite prstom od dna zaslona prema gore
  • Sada dodirnite ikonu koja izgleda poput mobilnog tornja da biste uključili mobilne podatke

Neka izgubljeni iPhone bude UKLJUČEN i odgovarate na dolazne pozive

Ako još uvijek ne možete dobiti izvornog vlasnika iPhonea / iPada, držite uređaj "UKLJUČEN" kako bi ga vlasnik mogao nazvati. Čak i njegova rodbina ili prijatelji mogu nazvati broj, a vi ih možete obavijestiti da imate njegov / njezin izgubljeni uređaj i oni bi ga trebali preuzeti od vas. Možda zvuči neobično odgovarati na telefon koji nije vaš, ali to činimo u najboljoj i bezazlenoj namjeri.

Pričekajte poruku Pronađi moj zaključani zaslon iPhonea

Vlasnici iPhonea su pametni. Nadam se! U trenutku kada osoba izgubi telefon, upotrijebit će aplikaciju Find My ili iCloud za zaključavanje uređaja, brisanje ili / i prikaz poruke zaključanog zaslona na izgubljenom iPhoneu. Ova poruka može biti njihovo ime, adresa ili / i broj koji žele da nazovete da biste uspostavili vezu. Pričekajte ovu poruku i nadajte se najboljem.

Umetnite SIM karticu Izgubljenog iPhonea u neki drugi telefon

Ako niste uspjeli pronaći broj vlasnika, a osoba nema generičke kontakte poput tate, mame, brata, supruge, šefa itd., Možete dati posljednji udarac. Izvadite SIM karticu iz izgubljenog iPhonea i stavite je u rezervni telefon. Ako je u memoriji SIM kartice spremljeno nekoliko kontakata, možete ih nazvati i objasniti situaciju.

Spojite izgubljeni iPhone s računalom ili Macom da biste znali ime

Pretpostavimo da uređaj pronađete u kafiću ili lokalnom restoranu. Bilo bi korisno ako znate ime osobe kojoj ovaj iPhone pripada. Ako niste mogli vidjeti ime putem Sirija, spojite iPhone na računalo. Otvorite iTunes na računalu ili Finder na Macu i moći ćete vidjeti ime iPhonea. Većini ljudi postavljeno je ime poput "Arshmeetov iPhone." Sada možete staviti znak ili proširiti poruku s imenom osobe.

Obratite se iPhoneovom operateru

Na iPhoneu 8 i starijim verzijama ime prijevoznika pojavljuje se u gornjem lijevom dijelu zaslona. Na iPhoneu X i novijim, prijeđite prstom odozgo nadesno da biste otvorili Control Center. Na ovom zaslonu u gornjem lijevom kutu možete vidjeti ime prijevoznika. Iako Carrier Store možda neće dati podatke o vlasniku ili će vam biti od velike pomoći, možete dati zeleni signal ovoj metodi.

iPhone (i većina telefona) ima jedinstveni broj nazvan IMEI utisnut u ladicu za SIM (ili negdje drugdje). Prijevoznik može koristiti IMEI podatke i pratiti vlasnika i kontaktirati ga.

Obratite se policiji

I na kraju, ako ništa ne uspije, kontaktiranje lokalne policije najbolja je i savršena opcija. Ne postoje čuvari pronalazača za telefone. Morate obavijestiti policiju i predati joj uređaj u slučaju da ne možete pronaći vlasnika u kratkom roku. Zašto? Pročitajte sljedeći naslov!

Riječ opreza u vezi s izgubljenim iPhoneom

Onog trenutka kada uzmete iPhone u ruke bez obzira je li zaključan ili otključan, UKLJUČEN ili ISKLJUČEN, protiv vas može biti potencijalnih radnji. Osoba koja izgubi svoj telefon najvjerojatnije će obavijestiti policiju sa svog kraja, a također i svog prijevoznika da ga prijavi izgubljenim ili ukradenim. Jednom kad se dogodi, taj se iPhone ne može aktivirati na većini mreža.

Ako uzmete izgubljeni iPhone čak i u najboljoj namjeri, vaša se radnja može smatrati krađom ako vas vlasnik prati pomoću zakona ili pronađi moj iPhone. Bez obzira uključili iPhone ili ne, ili vaše dobre namjere itd. Postat će sporedne. Vlasti vas mogu tretirati kao osobu s ukradenim iPhoneom u posjedu. Dakle, kad naiđete na pogrešno postavljen telefon, imajte ovo na umu. Vaša najbolja namjera može biti protiv vas!

Uživat ćete čitajući:

  • Kako pronaći izgubljene AirPod-ove
  • Četiri načina vraćanja izbrisanih kontakata na iPhoneu
  • Kako znati je li netko blokirao vaš broj na iPhoneu