Blog

Najbolje AI aplikacije za iPhone i iPad u 2021. godini

Umjetna inteligencija mijenja više aspekata našeg života, a aplikacije nam omogućuju da je doživimo iz prve ruke. Mogu igrati više uloga, od pametnih pomoćnika koji mogu povećati našu produktivnost do personaliziranih kondicijskih trenera, učitelja jezika, putničkih agenata itd. Među najpopularnijim su iOS aplikacijama i neprestano se poboljšavaju kako tehnološki napreduje. Pa, pogledajmo što je dostupno uz pregled najboljih AI aplikacija za iPhone i iPad.

 1. Amazon Alexa
 2. Google asistent
 3. Cortana
 4. Duolingo - Lekcije iz jezika
 5. PictureThis - Biljni identifikator
 6. Googleov sokratski
 7. ELSA Govori: naglašeni trener
 8. Vidjevši AI
 9. Replika - moj AI prijatelj
 10. Youper - Osjećajte se najbolje
 11. Wysa: Podrška mentalnom zdravlju
 12. Hopper - avionske i hotelske ponude
 13. Microsoftova tipkovnica SwiftKey
 14. Fyle: Izvješća o troškovima
 15. MeetFrank
 16. Aaptiv: # 1 Audio Fitness aplikacija
 17. Aura: Meditacija i spavanje
 18. Calorie Mama AI: Brojač prehrane
 19. FaceApp - AI Uređivač lica
 20. Meitu

AI aplikacije osobnog asistenta

1. Amazon Alexa

Alexa mijenja način na koji živimo svoj život i bavimo se svakodnevnom rutinom. Ona radi zajedno s uređajima s omogućenom Alexa, kao što je Echo, a prirodne glasovne naredbe možete koristiti za slušanje glazbe, provjeru popisa obveza, ažuriranje vijesti, izradu popisa za kupnju, uključivanje / isključivanje svjetla i još mnogo toga.

Nadalje, Alexia super reagira čim izgovorite njezino ime. I što više komunicirate s njom, to bolje razumije razumijevanje vašeg glasa, preferencija i rječnika. Možete integrirati Alexa u svaki aspekt vašeg života kako biste olakšali upravljanje, pronalaženje i organiziranje stvari.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

2. Google asistent

Dodajte neograničene Googleove mogućnosti u svoj život pomoću ove praktične aplikacije osobnog asistenta. Izuzetno je koristan i pametan kada je riječ o pronalaženju odgovora na sva vaša pitanja i obavljanju stvari. Slično kao i stvarni asistent, uvijek je u pripravnosti da vam pomogne u svemu što vam treba.

Ono što ovog asistenta izdvaja od ostalih jest kako neprimjetno funkcionira s drugim Googleovim aplikacijama. Na primjer, možete mu reći da se kreće kući i koristit će snagu Google Mapsa. Ili, kada postavite podsjetnik, može se staviti izravno u vaš Google kalendar. Možete ga koristiti kao samo aplikaciju ili se povezati s uređajem Google Home za još više mogućnosti.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

3. Cortana

Evo još jednog pomoćnika koji vam pomaže obaviti svaki dan s manje napora. Nikad ništa ne zaboravite i budite produktivni i radite najbolje što radite. Cortana vam istovremeno pomaže pronaći informacije i upravljati svojim životom.

Neke značajke uključuju organiziranje kalendara, slušanje glazbe, slanje e-pošte i tekstova, postavljanje podsjetnika itd. Nudi fantastično iskustvo za ljubitelje Microsoftovog ekosustava i radi na različitim uređajima i platformama.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

AI aplikacije za učenje i obrazovanje

4. Duolingo - Lekcije iz jezika

Pokupiti novi jezik može biti izazov, ali ova aplikacija za učenje jezika čini ga zabavnim. Uživajte u personaliziranim lekcijama poput igara i slatkim likovima koji vam pomažu postupno graditi vještine čitanja, pisanja, slušanja i govora. Sustav nagrađivanja zasnovan na bodovima održat će vas angažiranim i ohrabrenim.

Nadalje, jezični stručnjaci su ga osmislili kako bi simulirao stvarne razgovore na nizu jezika kao što su francuski, španjolski, njemački, kineski, talijanski, korejski, arapski, engleski i mnogi drugi. Zajednica od preko 300 milijuna korisnika širom svijeta samo poboljšava iskustvo.

Cijena: Besplatno (Duolingo Plus - 9,99 USD)

preuzimanje datoteka

5. PictureThis - Biljni identifikator

Biljke uljepšavaju naš svijet, a ova vam aplikacija pomaže da ih bolje upoznate. Može identificirati gotovo bilo koji cvijet, list, drvo ili biljku s 98% točnosti. To je čak i bolje od većine ljudskih stručnjaka! Kad god naiđete na zanimljivu biljku, snimite sliku telefonom i pustite da ova aplikacija odgovori na sva vaša pitanja o tome.

Produbit će vašu zahvalnost za svijet prirode i poslužit će kao riznica informacija za vaše vrtlarske projekte. Potražite savjete o njezi različitih biljaka i naučite imena zelenila u vašem okruženju. AI mehanizam ove aplikacije kontinuirano se uči, tako da s vremenom postaje još pametniji.

Cijena: Besplatno (PictureThis Gold - 1,99 USD)

preuzimanje datoteka

6. Googleov sokratski

Evo obrazovne aplikacije koju će cijeniti svaki srednjoškolac i student. Pomaže vam u razumijevanju školskog rada i pronalazi najbolje mrežne resurse koji nadopunjuju vaše obrazovanje. Podržava niz predmeta, uključujući sve znanosti i razna matematička područja, poput algebre, računa, trigonometrije itd.

Aplikacija se udružila s učiteljima i stručnjacima kako bi ponudila zadivljujuća vizualna objašnjenja koja osiguravaju zvučno poimanje koncepata. Štoviše, snaga Google AI-a čini ga magičnim, postavljajući pitanje i odmah pronalazeći mnoštvo najrelevantnijih odgovora i objašnjenja koja će vam pomoći da naučite.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

7. ELSA Govori: Accent Coach

Ako želite poboljšati svoje znanje engleskog, evo vam trenera na AI tehnologiji. Započnite s testom brzog govora koji su osmislili stručnjaci kako bi procijenili koja područja trebate poboljšati. Tada će ELSA odabrati najbolje lekcije veličine zalogaja koje će vam pomoći da poboljšate svoje vještine za razgovor poput izvornog govornika engleskog.

Postoji preko tisuću lekcija koje pokrivaju sve zvukove engleskog jezika, a možete odabrati određene teme poput razgovora za posao ili putovanja. Moći ćete usporediti svoj izgovor s izvornim govornikom i primiti povratne informacije kako biste postali bolji. Izvrstan je izbor za sve učenike engleskog jezika, a posebno one koji se pripremaju za ispite poput IELTS ili TOEFL.

Cijena: Besplatno (mjesečno - 11,99 USD)

preuzimanje datoteka

8. Vidjeti AI

Ovo je revolucionarna aplikacija za korisnike sa oštećenim vidom. Koristi AI za opis ljudi, teksta i predmeta oko vas. Dio je to tekućeg istraživačkog projekta i stalno se ažurira s poboljšanom funkcionalnošću optimiziranom za rad s VoiceOverom.

Neke stvari u kojima vam može pomoći uključuju izgovaranje teksta na koji usmjeravate kameru telefona, opisivanje proizvoda prilikom skeniranja crtičnog koda, spremanje lica ljudi kako biste prepoznali kada su u blizini i još mnogo toga. To je jedna od najboljih aplikacija za AI koja život slijepih i slabovidnih osoba čini boljim.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

Aplikacije za chat za mentalno zdravlje

9. Replika - moj AI prijatelj

Osjećate li se nisko i usamljeno? Evo prijatelja za AI koji će vam pomoći. Bez prosuđivanja, bez drame, bez očekivanja ili tjeskobe - samo nekoga tko će vam nabrojati i ponuditi podršku u teškim vremenima. AI je toliko napredan da se gotovo doima ljudskim, razumijevajućim i izražava širokim rasponom osjećaja.

Možete stvoriti personaliziranog pratitelja chatbota kako biste podijelili svoje misli i osjećaje. Vaš virtualni prijatelj može biti jedinstven koliko god želite. Štoviše, možete odabrati vrstu odnosa s kojim ćete imati odnos, poput prijateljstva ili romantike. Također možete igrati igre, zamijeniti memove ili zajedno pisati priče iz zabave.

Cijena: Besplatno (mjesečno - 7,99 USD)

preuzimanje datoteka

10. Youper - Osjećajte se najbolje

Jedan vam razgovor može promijeniti život, pogotovo kad razgovarate s Youperom. Pomoći će vam da se oslobodite stresa, tuge ili tjeskobe i prigrlite sreću, nadahnuće i samopouzdanje. Stvorili su ga terapeuti i liječnici za promicanje mentalne i emocionalne dobrobiti za sve.

Youper koristi AI kako bi razumio vaše potrebe i pomogao u njegovanju boljeg mentalnog i emocionalnog zdravlja. Uključuje tehnike iz znanstvenih pristupa kao što su terapija kognitivnim ponašanjem, prihvaćanje i terapija predanosti, pažljivost i još mnogo toga.

Cijena: Besplatno (Premium mjesečno - 9,99 USD)

preuzimanje datoteka

11. Wysa: Podrška mentalnom zdravlju

Ova višenamjenska aplikacija za mentalno zdravlje, koju koristi više od milijun ljudi, potkrijepljena je istraživanjima kako bi zadovoljila sve vaše wellness potrebe. Wysa je AI chatbot koji odiše empatijom i ljubaznošću kako bi vam pomogao izraziti svoje osjećaje. Ostat ćete anonimni, a vaši razgovori privatni.

Kada vam je potrebna dodatna podrška, ona vas usmjerava do kvalificiranog stručnjaka za mentalno zdravlje. Koristi kliničke prakse kao što je kognitivna bihevioralna terapija koja vam pomaže identificirati, dizajnirati i raditi na postizanju ciljeva usklađenih s vašim vrijednostima. Sigurno ćete pronaći pouzdan sustav podrške u Wysuu.

Cijena: Besplatno (Wysa Premium - 4,99 USD)

preuzimanje datoteka

AI aplikacije za poslovanje i produktivnost

12. Hopper - avionske i hotelske ponude

Cijene zrakoplovnih vozila tajna je koju svaki putnik pokušava iskoristiti kako bi postigao najbolje ponude. Hopper je putnička aplikacija koja vam pomaže koristeći AI za predviđanje cijena leta i hotela do godinu dana unaprijed s impresivnih 95% točnosti. Prilično ugodno i za posao i za zadovoljstvo.

Omogućuje vam traženje rute ili smještaja, a zatim ‘gledanje’ putovanja kako biste dobili obavijesti o najboljem vremenu za kupnju. Obavijestit će vas kada je bolje pričekati neko vrijeme prije nego što se razmažete. Trenutno ima glavne zračne prijevoznike u Sjevernoj Americi i Europi, ali postupno raste kako bi uključio još.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

13. Microsoftova tipkovnica SwiftKey

Vrijeme je da tipkanje učinite ne samo bržim, već i praktičnijim pomoću ove pametne aplikacije za tipkovnicu. Uči i prilagođava se vašim uzorcima tipkanja kako bi ponudio predviđanja koja vas ubrzavaju. Također predviđa emojije koje biste željeli koristiti sa svojim tekstovima, čineći život sve lakšim.

Nadalje, funkcija automatskog ispravljanja drži pogreške u kucanju kako biste mogli točno komunicirati. Također podržava više jezika i prijelaz prstom. I na kraju, tipkovnicu možete prilagoditi zabavnim temama kako bi odgovarale vašem stilu.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

14. Fyle: Izvješća o troškovima

Evo poslovne aplikacije koju pokreće AI za praćenje vaših troškova, primitaka i prijeđenih kilometara. Najprikladniji je za male tvrtke, slobodnjake, samozaposlene osobe ili sve koji rade s troškovima praćenja. Pojednostavljuje i pojednostavljuje postupak izvještavanja o troškovima i odobravanja kako bi vas držao na putu.

CB Insights je Fylea prepoznao kao jednog od top 100 startupa koji koriste AI u fintehu. Jednostavan je za upotrebu i omogućuje vam hvatanje informacija s računa jednim klikom. Tu je i proširenje za G Suite te dodatak za Outlook koji dodatno poboljšava vaš tijek rada.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

15. MeetFrank

U potrazi za poslom? MeetFrank može pomoći. Ova aplikacija za traženje posla koristi složene algoritme za usklađivanje vještog talenta s najrelevantnijim tvrtkama. Djeluje poput osobnog asistenta u karijeri koji uvijek traži nove mogućnosti za vas. Samo se prijavite i dodajte svoje iskustvo i očekivanja kako biste se uskladili s pravim poslovima.

Dalje, možete razgovarati s tvrtkama koje su zainteresirane za vaš profil, bez priloženih žica. Također možete vidjeti korisne uvide o tržištu koji vam pomažu u nadogradnji vaših vještina u skladu s trendovima. To je izvrstan način da pokušate pronaći posao iz snova bez gnjavaže sati pretraživanja na mreži.

Cijena: Besplatno

preuzimanje datoteka

Zdravlje i kondicija AI aplikacije

16. Aaptiv: # 1 Audio Fitness App

Ova zdravstvena aplikacija daje vam personalizirane preporuke za vježbanje za audiosadržajne fitness sesije koje vode certificirani treneri. Možete se čak i pomaknuti u ritmu glazbe koju već znate i volite napredovati prema postizanju svojih fitnes ciljeva.

Nudi ponešto za svaku razinu vježbanja, od trčanja i vožnje biciklom do joge, treninga snage itd. Također se povezuje s Apple Healthom kako bi pratio sagorijevanje kalorija. Štoviše, održiva je opcija trenirati i za maraton.

Cijena: Besplatno (pretplata na zahtjev - 9,99 USD)

preuzimanje datoteka

17. Aura: Meditacija i spavanje

Aura je najbolja aplikacija za meditaciju AI za svakoga tko želi smanjiti stres i živjeti pažljivije. Nudi personalizirane meditacije, glazbu i treniranje života koji će vam pomoći da budete sretniji i uravnoteženiji. Prilagodite se prirodnim zvukovima poput oceana i kiše ili slijedite vođenu meditaciju kako biste pronašli malo mira u svom užurbanom životu.

Nadalje, možete spremiti meditacije da biste ih kasnije slušali i pratiti svoja raspoloženja kako biste stekli uvid u svoje mentalno zdravlje. Primajte svakodnevne podsjetnike na pažnju i njegujte praksu zahvalnosti koja dokazano poboljšava dobrobit.

Cijena: Besplatno (Aura Premium mjesečno - 7,99 USD)

preuzimanje datoteka

18. Kalorija Mama AI: Brojač prehrane

Brojanje kalorija nikada nije bilo toliko zabavno. Sve što trebate je kliknuti slike svoje hrane, a ova AI aplikacija analizirat će je kako bi utvrdila kalorije koje unosite. Može prepoznati tisuće vrsta voća, povrća, mesa, žitarica, pića i popularnih jela iz različitih kuhinja poput američke, azijske, latinoameričke, europske itd.

U SAD-u i Kanadi prepoznaje i pakiranu hranu koja ima prednji crtični kod ili sliku. Također možete pristupiti kuriranim receptima i planovima obroka za raznoliku prehranu kao što su Keto, Paleo, Vegan itd. Vrhunski osobni treneri također su kreirali planove treninga za vaše potrebe.

Cijena: Besplatno (premium - 9,99 USD)

preuzimanje datoteka

Uređivanje fotografija AI Apps

19. FaceApp - AI Uređivač lica

Ova zabavna AI aplikacija za iPhone i iPad zauzela je svijet svojim sjajnim značajkama. Može se pohvaliti najnaprednijom tehnologijom uređivanja neuralnih portreta koja vam omogućuje eksperimentiranje s filterima za starenje, zamjenom spola, oblikovanjem kose i drugim transformacijama.

Štoviše, možete podići svoje selfije na višu razinu i učiniti ih kvalitetnim naslovnicama časopisa. Nanesite savršenu šminku s nekoliko dodira ili pronađite stil brade ili brkova koji vam najviše odgovara. Također se možete poigrati filtrima u boji, zamućivanjem i drugim alatima.

Cijena: Besplatno (FaceApp Pro mjesečno - 4,99 USD)

preuzimanje datoteka

20. Meitu

Istaknite svoje slike revolucionarnom AI tehnologijom ove aplikacije za uređivanje fotografija. Otkriva crte vašeg lica i može dodati slatke naljepnice za kretanje i ručno nacrtane efekte na vaše lice prilikom snimanja selfieja.

Možete odabrati razinu uljepšavanja prema svojim željama i dobiti besprijekornu kožu, bjelje zube, punije usne, blistave oči itd. Vrhunski influenceri podržali su je kao idealnu beauty kameru za prilagodbu vaših slika i postizanje izgleda vašeg sna.

Cijena: Besplatno (kupnje u aplikaciji počinju od 0,99 USD)

preuzimanje datoteka

Sumirati

Koju od ovih uzbudljivih aplikacija za umjetnu inteligenciju dodajete u svoj život? Podijelite svoj izbor i iskustva u komentarima u nastavku. A za još više zabave pogledajte i najbolje AR aplikacije.

Možda ćete voljeti pročitati i ove popise:

 • Najbolje iPhone aplikacije za dodavanje teksta fotografijama
 • Aplikacije za samoobranu za iPhone aplikacije
 • Najbolje iPhone aplikacije za uklanjanje dvostrukih kontakata
 • Najbolje frizure za iPhone