Blog

Kako dobiti Siri za čitanje e-pošte, članaka i web stranica na iPhoneu / iPadu

Svaka nacija kuje svoju valutu imajući na umu slijepe građane kako bi mogli lako razlikovati denominacije. Slično tome, Apple je razvio Siri koji uvelike koristi osobama s invaliditetom. Glasovnim naredbama korisnici mogu glatko komunicirati sa svojim iPhoneom i iPadom putem Sirija.

Ranije smo istraživali nevjerojatne značajke poput načina na koji korisnici mogu donositi fotografije na iPhone / iPad koristeći Siri i kako mogu omogućiti način rada s malom potrošnjom na iPhoneu koristeći Siri i 3D Touch.

Sad imamo još jednu hladniju značajku Sirija, pomoću koje Siri možete čitati web stranice. Nije li strašno kad ne želite ništa čitati, već samo slušati neki tekst / sadržaj? Ova je značajka korisna posebno dok pregledavate web stranicu bogatu sadržajem. Umjesto da svojim očima dajete stres, slušajte sadržaj koji sjedi u vašem naslonjaču. Štoviše, postoje slučajevi kada je slušanje sadržaja ugodnije od čitanja - vožnja, kupanje ili kuhanje u kuhinji su vremena kada niste u mogućnosti čitati sadržaj.

Kako natjerati Siri da čita web stranice, e-poštu, članke itd. Na iPhoneu i iPadu

Korak 1. Pokrenite aplikaciju Postavke na iPhoneu → Dodirnite Općenito.

Korak 2. Sada dodirnite Pristupačnost.

Korak # 3. Dodirnite Govor, koji se nalazi u odjeljku VISION.

Korak # 4. Uključi / isključi zaslon za govor.

Korak # 5. Sada otvorite bilo koju web stranicu u pregledniku Safari.

Korak # 6. Stavite dva prsta na traku za pretraživanje i prijeđite prstom prema dolje.

Ovo će pozvati Siri i na ekranu će se pojaviti okvir Govori zaslon; automatski će pročitati cijelu web stranicu, uključujući oglase. Možete učiniti Siri čitanjem sadržaja bržim ili sporijim pomoću simbola Kornjača i Zec na okviru za govorni zaslon.

Ako želite da Siri čita drugi sadržaj poput članaka / mailova, odaberite sav sadržaj na zaslonu i dodirnite Govori.

Kako vam se sviđa ovaj savjet? Podijelite svoje povratne informacije s nama u komentaru na Facebooku, Twitteru i Instagramu.