Blog

Kako brzo upisati posebne znakove na Mac

Što se izrade i udobnosti Mac tipkovnice tiče, ona je savršeno savršena. Ono što mu nedostaje su posebni likovi. Pa, nije samo Mac tipkovnica već i sve tipkovnice širom svijeta. Neki imaju znak Dollar, dok neki mogu imati Euro ključ, ovisno o lokaciji tipkovnice koja se prodaje. Ali što ako želite u tekst unijeti znak kvadratnog korijena kao znak? Tada osjetite potrebu za postojanjem posebnih znakova na vašem Macu.

Srećom, nećete morati instalirati nijednu aplikaciju ili dodatak. Mac OS X vas pokriva ovim izdanjem. Sve što trebate učiniti je slijediti nekoliko koraka kako biste ga pokrenuli. Zato ostanite uz mene i slijedite upute navedene u ovom postu:

Kako brzo umetnuti posebne znakove na macOS

Korak 1. Otvorite Postavke sustava klikom na () Apple logotip u gornjem lijevom kutu zaslona, ​​a zatim kliknite na Tipkovnica.

Korak 2. U idealnom slučaju trebali biste biti na Kartica "Tipkovnica". Označite okvir pored "Prikažite pregledače tipkovnice i emojija na traci izbornika".

Korak # 3. Sada kliknite na "Ulazni izvori" karticu i potvrdite okvir pored "Prikaži izbornik unosa na traci izbornika." Sada možete izaći iz Postavki sustava.

Korak # 4. Sljedeće je kliknuti na Ikona tipkovnice na traci izbornika i odaberite “Prikaži preglednik tipkovnice” a na zaslonu će se prikazati virtualna tipkovnica.

Korak # 5. Posljednje što trebate učiniti je pritisnite i držite the Ključ opcije na vašoj fizičkoj Mac tipkovnici. Primijetit ćete da će ih imati virtualna tipkovnica svi posebni likovi koje možete koristiti u svom tekstu.

Odjava ...

Možda vam neće trebati posebni znakovi u svakodnevnim operacijama, ali s vremena na vrijeme ako se ukaže potreba, sada znate kako to brzo obaviti. Značajka zasigurno pokriva većinu posebnih znakova koji će vam možda ikada trebati. Da biste provjerili jeste li ga pravilno shvatili, u nastavku komentirajte poseban znak.

Povezani članci:

  • Kako pomicati pokazivač miša pomoću tipkovnice na Macu
  • Kako promijeniti raspored tipkovnice na Macu
  • Najbolje tipkovnice MacBook Pro: ubrzajte brzinu tipkanja

Koliko često koristite posebne znakove na Macu? Podijelite to u komentarima.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found