Blog

Apple Watch ne uparuje se s iPhoneom? Kako to popraviti

Apple Watch i iPhone meč su napravljen u raju. No, dođe vrijeme kada se ne slažu, a vi ćete možda pitati: "Zašto se moj Apple Watch ne upari?". Pa, ako se vaš sat ne povezuje, postoji nekoliko mogućih rješenja koja možete isprobati i uskladiti vaš Apple Watch s iPhoneom.

 1. Provjerite vezu Apple Watcha
 2. Provjerite postavke Apple Watcha i iPhonea
 3. Ponovo pokrenite iPhone i Apple Watch
 4. Provjerite ima li ažuriranja softvera
 5. Resetirajte iPhone mrežne postavke
 6. Resetirajte svoj Apple Watch

1. Provjerite vezu Apple Watcha

Možda nećete primati obavijesti, poruke ili pozive jer je sat isključen. Dakle, prvo provjerimo status veze na vašem Apple Watchu.

 1. Prijeđite prstom prema gore na zaslonu Apple Watch da biste pozvali Kontrolni centar.
 2. Možda ćete vidjeti jednu od sljedećih ikona
  • Zelena ikona iPhonea : To znači da je vaš sat povezan s vašim iPhoneom.
  • Crvena ikona iPhonea ili crvena ikona X: Telefon je isključen sa sata.

Ako vidite odspojeni znak, približite oba uređaja jedan drugome. Ponovno provjerite vezu; ako se i dalje ne uparuju, isprobajte sljedeće korake.

2. Provjerite postavke Apple Watcha i iPhonea.

Apple Watch i iPhone međusobno komuniciraju putem Bluetootha i Wi-Fi-ja. Može se dogoditi da se te postavke slučajno onemoguće na bilo kojem od uređaja. Provedite temeljitu provjeru je li to krivac za Apple Watch, a ne za uparivanje.

Način rada u zrakoplovu na Apple Watchu - Način onemogućava sve komunikacije. Dođite do Kontrolnog centra i provjerite je li ikona Zrakoplov označena narančasto. Ako je odgovor da, isključite ga da biste ponovno uspostavili vezu između sata i iPhonea.

WiFi na Apple Watchu - Kad je ikona WiFi u Kontrolnom centru plava, sat je povezan s mrežom. U slučaju da vaš Apple Watch nije povezan, dodirnite taj WiFi simbol i započnite uparivanje s iPhoneom.

Način rada u zrakoplovu na iPhoneu -Pristupite Kontrolnom centru na iPhoneu i provjerite je li ikona Zrakoplov narančasta; onemogućite način rada u zrakoplovu ako je aktivan.

Bluetooth na iPhoneu -Osnovni alat za uparivanje Apple Watch-a i iPhone-a. Provjerite je li ikona Bluetooth u Kontrolnom centru označena plavom bojom.

Bilješka:Ponekad jednostavno resetiranje ovih mrežnih postavki može riješiti problem s uparivanjem. Prije nego što nastavimo, uključite i isključite način rada u zrakoplovu na iPhoneu i Apple Watchu kako biste provjerili je li veza uspostavljena.

3. Ponovo pokrenite iPhone i Apple Watch

Sad kad su obavljene sve potrebne provjere, vrijeme je za najčešći trik za ponovno rješavanje problema, ponovno pokrenite. Prisilno ponovno pokrenite iPhone i ponovo pokrenite Apple Watch da biste resetirali i vjerojatno uklonili kvar koji možda zaustavlja uparivanje uređaja.

4. Provjerite ima li ažuriranja softvera

Razlog problema mogao bi biti neki propust u iOS-u ili watchOS-u. Budući da Apple izvrsno hvata i ispravlja takve probleme s najnovijim ažuriranjima, sljedeći je korak Ažuriranje softvera.

Pogledajte naš cjeloviti vodič za ažuriranje vašeg iPhonea, a zatim i za ažuriranje vašeg Apple Watcha na najnoviji OS.

5. Resetirajte iPhone mrežne postavke

iPhone obično pohranjuje sve informacije o povezanim mrežama radi jednostavnijeg ponovnog povezivanja sljedeći put. Međutim, ti bi se podaci povremeno mogli oštetiti i spriječiti Apple Watch da se poveže s iPhoneom.

Pametno je napomenuti da će se ovom akcijom izbrisati i sve vaše mrežne lozinke. Prvo spremite sve te lozinke u aplikaciju Notes, a zatim resetirajte mrežne postavke na iPhoneu.

 1. Pokreni Postavke i dodirnite Općenito na vašem iPhoneu.
 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Resetirati od dna.
 3. Ovdje odaberite Resetirajte mrežne postavke i unesite šifru zaključanog zaslona da biste dovršili postupak.

Vjerojatno, kada ponovo povežete iPhone s mrežom, vaš Apple Watch možda neće imati problema s uparivanjem s telefonom.

6. Resetirajte svoj Apple Watch

Još uvijek suočeni s problemom? Tada je vrijeme da se odlučite za nuklearnu opciju, potpuno resetirajte Apple Watch i ponovo ga povežite s iPhoneom. Postoje dva načina za resetiranje pametnog sata:

Izravno resetirajte Apple Watch

 1. Otvori Postavke na Apple Watchu i dodirnite Općenito.
 2. Pomaknite se prema dolje i odaberiteResetirati.
 3. Sada dodirnite Izbriši sav sadržaj i postavke.
 4. Napokon, dodirnite Izbriši sve da potvrdi radnju.

Resetirajte svoj Apple Watch s iPhonea

 1. Otvorite aplikaciju Watch na iPhoneu i dodirnite Kartica Moj sat s donjeg izbornika.
 2. Dodirnite Općenito i onda Resetirati.
 3. Izaberi Izbrišite sadržaj i postavke Apple Watcha a zatim ga ponovno dodirnite da biste potvrdili radnju. Unesite lozinku ako se to zatraži.

Nakon što se Apple Watch vrati na tvornički zadane postavke, ponovo ga postavite. Nadamo se da je problem s uparivanjem napokon riješen. Ako niti jedno rješenje ne uspije, morat ćete se obratiti Appleovoj podršci i osloniti se na njih u rješavanju problema.

Odjava

Iako je Apple predstavio Family Setup koji omogućuje uparivanje više Apple satova s ​​jednim iPhoneom, iPhone vam je svejedno potreban! Sve dok postoji ova ovisnost, iz različitih razloga trebate upariti sat s telefonom.

A ako se pojavi problem s uparivanjem, to možete riješiti pomoću našeg vodiča za rješavanje problema. Zato ovu stranicu označite i za buduće reference.

Možda ćete voljeti pročitati i ovo:

 • Značenja ikone i simbola Apple Watch
 • Koristite Water Lock za izbacivanje vode iz Apple Watch-a
 • Kako prilagoditi Apple Watch Face
 • Kako ponovno instalirati izbrisane aplikacije Apple Watch