Blog

Savjeti za popravak - podijeljeni prikaz ne radi na Macu

Multitasking je nužan kada želite da vaš tijek posla bude uglađen i manje distraktivan. Olakšavajući jednostavan rad na dvije Mac aplikacije i izvršavanje više zadataka odjednom, Split View blagodat je za produktivnost.

To je razlog zašto vaša produktivnost može patiti ako Mac Split View ne radi. Nakon što sam dugo koristio ovu značajku i nekoliko puta naišao na ovaj problem, mogu reći krivce koji su možda u središtu problema. Ne gubite više vremena. Krenimo na jug da to odmah popravimo!

Savjeti za rješavanje problema s neaktivnim dijeljenjem zaslona Mac Mac

Prvo, prvo: Ne podržavaju sve aplikacije podijeljeni zaslon

Iako je način Split View stigao s OS X EL Capitan, postoji podosta aplikacija koje ga još ne podržavaju. Dakle, osigurajte da su aplikacije koje pokušavate koristiti kompatibilne s ovom značajkom višezadaćnosti.

Aplikacije koje nemaju podršku za podijeljeni zaslon prikazat će gumb za zumiranje umjesto gumba na cijelom zaslonu .

Još jedna značajna stvar koju trebate znati da će aplikacije kojima je potrebno više prostora na zaslonu za rad s ovom značajkom višezadaćnosti možda prikazati skočnu poruku, rekavši da nisu dostupne na cijelom zaslonu.

Imajte na umu ove važne stvari prije nego što se razočarate ili mislite da je ova korisna značajka postala problematična ili jednostavno ne ispunjava vaše zahtjeve.

Najpouzdanije rješenje: Provjerite je li opcija "Zasloni imaju odvojene prostore" označena

Dok sam prilagođavao postavku kontrole misije, nesvjesno sam onemogućio opciju "Zasloni imaju odvojene prostore". A kad je Split Screen prestao funkcionirati na mom macOS uređaju, pitao sam se što je odjednom pošlo po zlu. Isprobao sam gotovo sve trikove, ali bezuspješno.

Dok sam tražio rješenje, spustio sam se na Appleovu stranicu za podršku gdje sam saznao da ako "Zasloni imaju zasebne razmake" unutar funkcije Mission Control onemogućeno, način podijeljenog prikaza može naići na probleme. Isprobao sam i pogodite što; trik mi je uspio riješiti problem.

Dakle, provjerite je li odabrana ova opcija: Otvorite Postavke sustava → Kontrola misije → Zatim, potvrdite okvir za to.

Samo u slučaju da je ova opcija već omogućena, poništite okvir, ponovno pokrenite Mac i zatim ga omogućite. Pokušajte sada podijeliti zaslon kao i obično. Problem bi trebao nestati.

Ako ništa ne uspije: Idite na ažuriranje softvera

U većini slučajeva, gore spomenuto rješenje moglo bi vam pomoći riješiti ovaj problem na vašem Macu. Ali svi smo u jednom ili drugom trenutku naišli na čudne probleme. Stoga mogu vjerovati u ovu frustrirajuću situaciju.

Ako je to slučaj, krivac je možda nepopustljiva greška. A bolji način da ga se riješite je iskoristiti prednost softverskog ažuriranja. Budući da je postupak ažuriranja macOS-a malo dotjeran u macOS-u Mojave.

Završavati…

Nadam se da ste počeli korisno koristiti ovu korisnu značajku na svom MacOS uređaju. Prije nego što uđete u utor svog radnog procesa, svakako nam recite o haku koji je posao obavio umjesto vas.

Bacite pogled i na sljedeće vodiče:

  • Ne puni li se vaš Macbook? Isprobajte ova rješenja da biste riješili problem
  • Kako podijeliti tvrdi disk na Macu
  • Finder ne reagira na Macu? Slijedite ove popravke prije nego što pritisnete gumb za paniku
  • Univerzalni međuspremnik ne radi između macOS Mojave i iOS-a