Blog

Kako pronaći IP adresu usmjerivača na Macu: Objašnjene dvije metode

Internet tehnologije razvile su se od dial-up-a do fiber-a, ali kroz ovu evoluciju slijedi jedna stvar - usmjerivači. Bez obzira na brzu internetsku vezu, kad stvari ne uspiju, prvo što provjerimo su postavke usmjerivača. Ako imate iskustva, možda već znate da se konfiguraciji usmjerivača pristupa putem IP adrese u pregledniku. Ali ako ste nedavno iskusili mrežni problem, možda ćete prvo trebati pronaći IP adresu usmjerivača na svom Macu.

Pa, to nije poput pronalaska izgubljenog blaga, zato ne brinite, dobili smo vam leđa. Samo slijedite nekoliko jednostavnih koraka spomenutih u ovom postu da biste pronašli ono što tražite. Većina postupka ostaje ista za Wifi ili Ethernet.

Kako pronaći IP adresu usmjerivača na Macu

# 1. Pronađite IP adresu usmjerivača na Macu iz statusne trake

Nedavno pokrenuta verzija macOS-a uključuje prečac na tipkovnici za dobivanje informacija o mreži s kojom ste povezani - izravno sa statusne trake.

Sve što trebate učiniti je pritisnite i držite tipku s opcijama (⌥) a zatim kliknite na Ikona Wifi na statusnoj traci. IP adresa usmjerivača spominje se uz "Usmjerivač" opcija.

Za slučaj da koristite stariju verziju Mac OS-a, iste podatke možete dobiti iz Postavki sustava. Krenite prema jugu da biste saznali više o tome

# 2. Pronađite IP adresu usmjerivača na Macu iz System Preferences

Korak 1. Klikni na Appleov logotip u gornjem desnom dijelu zaslona, ​​a zatim kliknite na Postavke sustava.

Korak 2. U odjeljku Postavke sustava kliknite na Mreža.

  • Ako koristite ethernet, kliknite opciju Ethernet na lijevoj bočnoj traci. IP adresa usmjerivača prikazuje se pokraj "Usmjerivač" s desne strane prozora
  • Ako koristite WiFi, kliknite na Wifi s lijeve opcije bočne trake, a zatim kliknite na "Napredna" iz donjeg desnog kuta prozora

Korak # 4. Sve što sada trebate je kliknuti na Kartica TCP / IP dostupno na zaslonu.

Vaša IP adresa usmjerivača bit će prikazana pokraj "Usmjerivač" tekst.

To je to. Sada kada imate IP adresu usmjerivača, možete unijeti potrebne promjene u konfiguraciju.

Odjava ...

Kao oprez, nemojte mijenjati konfiguraciju usmjerivača ako niste sigurni što radite. Možda ćete završiti s mrtvom internetskom vezom i možda će vam trebati tehnička pomoć davatelja usluga. Također, možda ćete trebati imati korisničko ime i lozinku za svoju konzolu usmjerivača da biste mogli izmijeniti.

IP usmjerivača obično se koristi za prosljeđivanje priključaka ili za primjenu ograničenja na postojeću mrežu. U svakom slučaju, bez obzira na razlog, slijedite vodič i završit ćete s onim što ste tražili.

Možda ćete voljeti istražiti i:

  • Najbolji bežični usmjerivači
  • Internet ne radi zbog samostalno dodijeljene IP adrese na Macu: Kako riješiti problem
  • Kako pingati IP adresu na Macu: Objašnjene tri metode
  • Kako riješiti problem sukoba IP adresa na WiFi na iPhoneu i Macu

Nedostaje li išta ovom postu? Javite nam u komentarima.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found