Blog

Zašto se moj iPhone ne puni? 9 načina za rješavanje ovog problema

Može biti nekoliko razloga zašto se iPhone neće napuniti. To može biti jednostavno poput prljavštine u priključku za punjenje. Ili, neispravan kabel i adapter. Istodobno, to može biti nešto složeno poput softverske pogreške koja sprečava vaš iPhone da se puni. Bez obzira na uzrok, u ovom vodiču pogledajmo korisna rješenja za rješavanje problema iPhone se ne puni.

 1. Očistite priključak za punjenje vašeg iPhonea
 2. Provjerite oštećenja kabela za punjenje
 3. Ponovo pokrenite iPhone
 4. Prisilno napusti sve aplikacije
 5. Pokušajte se uključiti u drugu utičnicu
 6. Pokušajte s drugim punjačem ili kabelom
 7. Zaustavite bežično punjenje
 8. Ažurirajte na najnoviju verziju iOS-a
 9. Teško resetirajte svoj iPhone

Očistite priključak za punjenje vašeg iPhonea

Ovo se može činiti jednostavno. No, većinu vremena posao će obaviti čišćenje mekom, suhom četkicom za zube ili pažljivo čačkalicom ili spajalicom.

Vremenom se u unutrašnjosti luke nakupi otpad, prašina itd. Uklonite ih i također pažljivo očistite grom na kabelu za punjenje suhom krpom, riješit će problem.

Povezano: Kako očistiti i dezinficirati iPhone

Provjerite oštećenja kabela za punjenje

Pažljivo pregledajte kabel za punjenje i provjerite primijetite li slučajne posjekotine ili oštećenja. Ako je odgovor da, to može biti razlog zašto se vaš iPhone ne puni.

Ako na kabelu ne vidite fizička oštećenja, pokušajte ovim kabelom napuniti iPhone prijatelja ili člana obitelji. Pogledajte radi li ili ne.

Ponekad odgovor na pitanje zašto se moj iPhone ne puni možda leži u kabelu koji koristite. Krivac su možda neispravni jeftini kablovi za odbijanje. Dobra je ideja koristiti munju koja ima MFi certifikat.

MFi je kratki obrazac za „Napravljeno za iPhone / iPod / iPad.“ Riječ je o programu licenciranja, a ako na paketu proizvoda vidite logotip MFi, znači da je Apple ovlastio proizvođača. Ti su proizvodi obično napravljeni da dobro rade s iPhoneom, iPadom i iPodom. Evo nekoliko prijedloga za najbolje iPhone kabele:

 • Najbolji USB C kablovi za grom
 • Najbolji iPhone i iPad gromobranski kabeli
 • Kratke munje do USB kabela za iPhone

Ponovo pokrenite iPhone

Da biste ponovno pokrenuli iPhone, upotrijebite gumb kao i obično. Ili otvorite Postavke aplikaciju dodirnite Općenito, a zatim dodirnite Ugasiti.

Nakon minute, uključite iPhone i priključite kabel. Provjerite puni li se telefon ili ne.

Prisilno napusti sve aplikacije

Ako se iPhone ne puni kad je priključen, možda će vam pomoći ubijanje svih pokrenutih aplikacija i zaustavljanje reprodukcije medija. Da biste prisilno zatvorili sve aplikacije, prijeđite prstom od dna zaslona prema gore i držite; na iPhoneima s gumbom Početna brzo ga dvostruko pritisnite. Zatim povucite sve kartice aplikacija prema gore.

Pokušajte se uključiti u drugu utičnicu

Opet, ovo je osnovno rješenje koje ste vjerojatno već probali. Ako ne, evo podsjetnika. Pokušajte spojiti adapter za punjenje vašeg iPhonea na drugi zidni utikač.

Ako punite putem prijenosnog računala ili računala, pokušajte ga priključiti u drugi priključak. A ako koristite dongle, odspojite ga s računala, a zatim pokušajte iPhone izravno povezati odgovarajućim kabelom.

Pokušajte s drugim punjačem ili kabelom

Uzmite kabel i punjač od prijatelja ili člana obitelji i provjerite radi li na vašem uređaju ili ne. Ovaj test će dati procjenu mjesta u kojem je problem - vašeg kabela i adaptera ili vašeg iPhonea.

Zaustavite bežično punjenje

Ako pokušavate bežično puniti, zasad zaustavite ovo. Uzmite uobičajeni gromobranski kabel i adapter i pokušajte ih napuniti. Ako uspije, pustite da se iPhone puni barem 30 minuta putem kabela. Nakon toga možete se odlučiti za bežično punjenje.

Ažurirajte na najnoviju verziju iOS-a

Ako su problemi s punjenjem uzrokovani softverskim kvarovima, tada bi ažuriranje uređaja u većini slučajeva moglo riješiti problem.

Da biste ažurirali svoj iPhone na najnoviju verziju iOS-a, otvorite Postavke aplikaciju dodirnite Općenito, a zatim dodirnite Ažuriranje softvera. Ako vidite ažuriranje na čekanju, dodirnite Preuzmite i instalirajte.

Bilješka: Ako vaš uređaj ima manje od 50% baterije (ili u nekim slučajevima 80%), ne možete instalirati ažuriranje. U takvoj situaciji pročitajte sljedeće rješenje.

Teško resetirajte svoj iPhone

Ako se vaš iPhone ne puni, a jednostavnim ponovnim pokretanjem (ili drugim gore navedenim metodama) problem nije riješen, možda ćete morati izvršiti hard reset. Također je poznato i kao ponovno pokretanje sile. Koraci za ponovno pokretanje prisilno se malo razlikuju od standardnog isključivanja i uključivanja vašeg iPhonea.

Odjava ...

Ovdje su ispravci ograničeni na rješavanje softverskih problema i hardverskih problema koji se odnose na kabel i adapter. Ako je priključak za punjenje vašeg iPhonea oštećen, jedini način je kontaktirati Apple podršku ili ovlaštenog tehničara.

Također, ako se vaš iPhone prestane puniti nakon 80%, to je možda zato što se baterija previše zagrijava. I tako, zbog sigurnosti, iOS automatski smanjuje punjenje. To je možda i zbog optimiziranog punjenja baterija.

Ako poruka na iPhoneu kaže "Dodatna oprema nije podržana", pokušajte upotrijebiti kabel i adapter s certifikatom Apple. Pitanja? Slobodno pitajte u odjeljku za komentare u nastavku.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found